Wie is Unitas

Voor het gemak geef ik eerst een beknopt overzicht. Daaronder volgt een uitgebreide toelichting van de opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd.

  • 2002 -2006 Humaan Fysiotherapie
  • 2009 – 2012 ICREO (International College for research on Equine Osteopathy)
  • 2013 – IOPV (Intuïtieve Ontwikkeling van Praktische vaardigheden)
  • Mei 2015 – Medical Taping voor dierfysiotherapeuten en dierenartsen
  • April 2018 – Acupressuur en Guasha
  • Oktober 2019 – Myofasciale tracts, Anatomy and Treatment
  • November 2020 – Healing Touch for Animals level 1
  • April 2021 – Equine Manipulation, Myofascial & Mobilisation Techniques
  • April 2021 – Healing Touch for Animals level 2

Vanaf begin 2013 heb ik, Linda Limburg, mijn bedrijf Unitas Osteopathie voor Paarden opgezet en ben ik werkzaam als gediplomeerd ICREO* osteopaat voor paarden.

Voorafgaand aan de opleiding tot osteopaat voor paarden heb ik de 4 jarige opleiding tot humaan fysiotherapeut gevolgd aan de Hanze Hogeschool te Groningen (2002-2006). Daarna ben ik zo’n 4 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut in diverse praktijken en instellingen.

2013.  IOPV (Intuïtieve Ontwikkeling Praktische Vaardigheden) 4-delige workshop onder begeleiding van visceraal en cranio-sacraal therapeuten Erik Boom en  Emile van der Hilst. De workshop is er op gericht het intuïtieve vermogen te ontwikkelen om onderliggende klachten, zowel fysiek als emotioneel, te herkennen en te behandelen. In december 2013 heb ik de workshop succesvol afgerond.

Mei 2015  Medical Taping voor dierfysiotherapeuten en dierenartsen onder begeleiding van Dewi van Mechelen, erkend paardenfysiotherapeut en -chiropractor. Door het volgen van de cursus ben ik bekend en vaardig met de eigenschappen, toepassingsmogelijkheden en de therapeutische mogelijkheden  van het speciale VetkinTape bij paarden. Deze taping methode is al een waardevolle aanvulling gebleken voor mijn osteopathische behandelingen.

April 2018  Acupressuur en Guasha. 2-daagse cursus bij natuurgeneeskundige Marlies Garvelink. Acupressuur is een behandelmethode die afkomstig is uit de traditionele Chinese geneeskunde. Met behulp van o.a. manuele technieken op de acu-punten, worden de energieën van het lichaam geregeld, met als doel het comfort, de lichamelijke en emotionele stabiliteit en de algehele gezondheid te vergroten. Guasha is een schraaptherapie die wordt toegepast met behulp van een Jadesteen, waarmee over de meridianen/Acu-punten wordt geschraapt. Guasha therapie heeft een diepe werking op het hele systeem. Het beïnvloed onder andere de lymfestroom, de bloedsomloop en het bindweefsel. Het heeft een regulerende werking op het immuunsysteem, de orgaanfuncties en de ontgiftende processen. Guasha therapie activeert de zelf helende kracht van het lichaam en het geeft een diepe ontspanning aan lichaam en geest.

Oktober 2019 Myofasciale tracts, Anatomy and Treatment in België  bij Kris de Ceulaer  (Dierenarts | Osteopaat | Acupuncturist). Myofasciale lijnen zijn feitelijk bindweefsel ‘lijnen’ die door het hele lichaam lopen. Vroeger werden spieren als losse structuren gezien, maar tegenwoordig hebben studies uitgewezen dat spieren ketens vormen met bindweefsel (myofascial tracts) door het lichaam. Zo loopt er bijvoorbeeld een keten vanaf de buigpezen van het achterbeen over de bil, over de rug via de bovenkant van de nek naar het hoofd. Deze dorsale keten zorgt voor het strekken van de nek en rug en heup en voor het buigen van het achterbeen. Een andere keten vertrekt van de strekpezen van het achterbeen en loopt via de buikspieren en de keelspieren naar het hoofd. Deze ventrale keten is verantwoordelijk voor het buigen van de nek, rug en heup en het strekken van het achterbeen. Zo zijn er nog 10 lijnen met elk hun eigen verloop en functies. Spanningen of verstoringen van deze ketens kunnen allerlei problemen geven zoals verminderde beweeglijkheid, holle rug, pijn en stijfheid in de nek, verminderde lengtebuiging, slechte ontwikkeling van de bovenlijn, strakke rug, scheve staartdracht, moeite met zijgangen, moeite met galop, etc. Het behandelen van de myofasciale ketens gebeurd via zachte manuele technieken geeft directe ontspanning, meer ruimte, een betere aansturing en controle over spieren en gewrichten en meer balans in houding en beweging.

November 2020 / April 2021 Healing Touch for Animals. Het is een holistische therapie vorm waarbij niet alleen fysieke ongemakken kunnen worden behandeld, maar ook mentale, emotionele en spirituele issues tijdens de diepe ontspanning kunnen worden los gelaten.

April 2021 Equine Manipulation, Myofascial & Mobilisation Techniques van Caroline Lindsey; een gecertificeerd diergeneeskundig paarden fysiotherapeut, zadelpasser en sporttherapeut.

De interesse en liefde voor paarden is er bij mij al van jongs af aan. Vanaf mijn 7e zit ik al in het zadel en op mijn 14e ben ik de wedstrijdsport (zowel springen als dressuur) actief gaan beoefenen. Helaas heeft de paardensport in 2002 tijdelijk plaats moeten maken voor mijn opleiding tot fysiotherapeut. In die periode heeft mijn merrie niet stil gestaan, want zij heeft in die tijd 7 prachtige gezonde veulens op de wereld gezet. Zij is mijn inspiratie geweest voor het schrijven van mijn thesis voor ICREO*.

Het welzijn en de gezondheid van het paard staan bij mij altijd voor op, zowel bij mijn behandelingen als bij het rijden. Er is immers niets mooier dan een goede balans en harmonie tussen mens en dier.

*International College for Research on Equine Osteopathy

Unitas Osteopathie

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial