Wie is Unitas

Vanaf begin 2013 heb ik, Linda Limburg, mijn bedrijf Unitas Osteopathie voor Paarden opgezet en ben ik werkzaam als gediplomeerd ICREO* osteopaat voor paarden.

Voorafgaand aan de opleiding tot osteopaat voor paarden heb ik de 4 jarige opleiding tot humaan fysiotherapeut gevolgd aan de Hanze Hogeschool te Groningen (2002-2006). Daarna ben ik zo’n 4 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut in diverse praktijken en instellingen.

In 2013 ben ik begonnen aan de 4-delige workshop IOPV (Intuïtieve Ontwikkeling Praktische Vaardigheden) onder begeleiding van visceraal en cranio-sacraal therapeuten Erik Boom en  Emile van der Hilst. De workshop is er op gericht het intuïtieve vermogen te ontwikkelen om onderliggende klachten, zowel fysiek als emotioneel, te herkennen en te behandelen. In december 2013 heb ik de workshop succesvol afgerond.

Mei 2015 heb ik de cursus Medical Taping voor dierfysiotherapeuten en dierenartsen gevolgd onder begeleiding van Dewi van Mechelen, erkend paardenfysiotherapeut en -chiropractor. Door het volgen van de cursus ben ik bekend en vaardig met de eigenschappen, toepassingsmogelijkheden en de therapeutische mogelijkheden  van het speciale VetkinTape bij paarden. Deze taping methode is al een waardevolle aanvulling gebleken voor mijn osteopathische behandelingen.

In april 2018 heb ik de 2-daagse cursus Acupressuur en Guasha gevolg bij natuurgeneeskundige Marlies Garvelink. Acupressuur is een behandelmethode die afkomstig is uit de traditionele Chinese geneeskunde. Met behulp van o.a. manuele technieken op de acu-punten, worden de energieën van het lichaam geregeld, met als doel het comfort, de lichamelijke en emotionele stabiliteit en de algehele gezondheid te vergroten. Guasha is een schraaptherapie die wordt toegepast met behulp van een Jadesteen, waarmee over de meridianen/Acu-punten wordt geschraapt. Guasha therapie heeft een diepe werking op het hele systeem. Het beïnvloed onder andere de lymfestroom, de bloedsomloop en het bindweefsel. Het heeft een regulerende werking op het immuunsysteem, de orgaanfuncties en de ontgiftende processen. Guasha therapie activeert de zelf helende kracht van het lichaam en het geeft een diepe ontspanning aan lichaam en geest.

De interesse en liefde voor paarden is er bij mij al van jongs af aan. Vanaf mijn 7e zit ik al in het zadel en op mijn 14e ben ik de wedstrijdsport (zowel springen als dressuur) actief gaan beoefenen. Helaas heeft de paardensport in 2002 tijdelijk plaats moeten maken voor mijn opleiding tot fysiotherapeut. In die periode heeft mijn merrie niet stil gestaan, want zij heeft in die tijd 7 prachtige gezonde veulens op de wereld gezet. Zij is mijn inspiratie geweest voor het schrijven van mijn thesis voor ICREO*.

Het welzijn en de gezondheid van het paard staan bij mij altijd voor op, zowel bij mijn behandelingen als bij het rijden. Er is immers niets mooier dan een goede balans en harmonie tussen mens en dier.

*International College for Research on Equine Osteopathy

Unitas Osteopathie

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial