Essentiële oliën

Nature in just a drop: de natuur in slechts één druppel. Een eenvoudige uitleg van wat het bijzondere is aan zuivere, genezende oliën. Etherische of essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische verbindingen (componenten) die worden gevonden in zaden, schors, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten en zijn een waar geschenk van de natuur. Want zuivere 100% natuurlijke essentiële oliën van hoge therapeutische kwaliteit zijn zeer krachtig. Ze kunnen ondersteunen en helpen bij onder andere het verminderen van ontstekingen, onreinheden van de huid opheffen, het hormonale systeem in balans brengen, helpen bij het ontgiften van het lichaam en allergische reacties terugdringen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Naast al deze lichamelijke aspecten hebben ze ook een positief effect op de emotionele toestand via het limbisch systeem.

Door de geschiedenis heen werden etherische oliën al veel gebruikt in verschillende culturen vanwege hun vermeende medicinale en therapeutische werking. De moderne wetenschappelijke studies en trends laten vandaag de dag een meer holistische en alternatieve benadering van zelfzorg in de gezondheidszorg zien. Waarbij door de wetenschap een herontdekking van de diepe voordelen van etherische oliën voor de gezondheid steeds vaker wordt bevestigd.

Essentiële olie is voor een plant een natuurlijk afweersysteem en stuurt verschillende functies aan. De therapeutische eigenschappen van de oliën kunnen wij gebruiken om onze gezondheid en die van ons paard te verbeteren. Essentiele oliën zijn mogelijk de effectiefste vorm van genezing op plantaardige basis. Ze hebben onder de beste omstandigheden een zacht en natuurlijk effect op het lichaam. Het lichaam begrijpt de communicatie met de essentiële oliën en hun bestanddelen en weet dus precies wat het met plantenstoffen aan moet.

Omdat de oliën zeer geconcentreerd zijn (bijvoorbeeld 70 kilo lavendelbloempjes voor 15 ml lavendelolie), verkrijgt het lichaam met essentiële oliën een relatief grote hoeveelheid helende stoffen. De oliën bevatten zeer kleine moleculen die de celwand kunnen doordringen (in tegenstelling tot veel medicatie) en daardoor worden opgenomen in het lichaam. Essentiele oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel en worden goed opgenomen door de huid. De pure olie die wordt aangebracht op de huid wordt getransporteerd naar de diepere lagen en zal in dat gebied zorgen voor reactie.

Een olie kan op drie manieren aan het paard worden aangeboden:

 • Aromatisch (inhaleren)
 • Topisch (aanbrengen op de huid)
 • Intern ( via voeding).

Zo kan het aromatisch aanbieden van een bepaalde olie of een combinatie van meerdere oliën de ademhaling ondersteunen of de gemoedstoestand beïnvloeden via het limbische systeem. Het topisch gebruik van de oliën kan onder andere ondersteunen bij wondgenezing en pijnlijke spieren en gewrichten. Intern geven van de oliën kan ondersteuning bieden bij de spijsvertering en het immuunsysteem.

Hier enkele indicaties waar olien voor kunnen worden ingezet:

 • Mok
 • Hoesten/ verkoudheid
 • Peesblessures
 • Pijnlijke spieren
 • Wondontsmetting
 • Wondjes & littekens
 • Stress
 • Jeuk/ zomereczeem
 • Insectenbeten
 • Ontgiften

Voor meer informatie over essentiële oliën stuur mij een mail of kijk op https://www.etherischeolie.net/

Wil je zelf graag essentiële oliën bestellen? Ga dan naar mijn webshop voor essentiële oliën http://mydoterra.com/unitasosteopathie

Essentiële oliën paard

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial