Nazorg

Na een behandeling dient er rekeningen gehouden te worden dat het paard de eerste 1 a 2 dagen erna spierpijn kan krijgen. Het is ook niet vreemd als er emotionele reacties vrijkomen en uw paard dus anders reageert. Deze tijdelijke onbalans is een goede stimulans voor het zelfherstellend vermogen van het dier om naar een betere balans (homeostase) te gaan.

Voor vrijwel ieder paard is het noodzakelijk dat het na de behandeling minimaal een week rust krijgt, dat wil zeggen weidegang of vrij stappen aan de hand. Gelieve hier dus rekening mee te houden met planning van wedstrijden en dergelijke. In deze periode van rust kan het paard de behandeling verwerken en zoeken naar een nieuw dynamisch evenwicht in zijn eigen lichaam. Daarna kan het paard weer gereden worden met de nadruk op ontspannen voorwaarts-neerwaarts. Het paard moet zijn rug weer leren gebruiken tijdens het werk, maar op een ontspannen manier. Twee weken na de behandeling kan vanuit de ontspanning de training weer progressief worden opgebouwd naar uw trainingsniveau.
Het herstel en weer volledig in balans komen verloopt voor ieder paard verschillend in proces en in tijdsduur. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de aard van het probleem, leeftijd, conditie, en gebruik van het paard. 

Nazorg Osteopathie paard

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial